17.9 C
Čapljina
Petak, 1 prosinca, 2023

Schmidt: Vrijeme za sračunato političko manipuliranje je završeno

Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Christian Schmidt pozdravlja produženje EUFOR-ove misije ALTHEA, odobrene 2. studenog, te ponavlja stav iznesen u njegovom izvješću Vijeću sigurnosti UN-a da je EUFOR-ova misija ALTHEA i dalje suštinski faktor u osiguranju sigurnosti i stabilnosti u BiH.

Na Twitter kanalu OHR-a navodi se da visoki predstavnik od svih stranaka u BiH očekuje da ubrzano krenu s formiranjem vlasti koje će se pozabaviti ključnim izazovima, uključujući i uklanjanje diskriminacije iz izbornog sustava u skladu s odlukama Europskog suda za ljudska prava i Ustavnog suda BiH, te poboljšanje integriteta izbornog procesa.

– Predizborna kampanja je završena. Vrijeme za sračunato političko manipuliranje što smo, nažalost, vidjeli i tijekom sjednice Vijeća sigurnosti UN-a, je završeno.

Sada je vrijeme da se uradi konkretan posao koji građani BiH očekuju: ispunjavanje uvjeta za integraciju u EU, poticanje ekonomskog razvoja, ublažavanje posljedica inflacije i zaustavljanje odlaska mladih ljudi iz zemlje – rekao je visoki predstavnik.

Najave i promocije

Related news