11.8 C
Čapljina
Nedjelja, 4 prosinca, 2022

OŠ Vladimira Pavlovića uključila se u kampanju pod nazivom „Obojimo svijet u plavo“

Međunarodni dan djece, koji se obilježava kao podsjetnik na 20.11.1989. godine kad je usvojena Konvencija o pravima djeteta.

Povodom Međunarodnog dana djeteta 20. studenog 2022. g. naša škola na poziv Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke uključila se u kampanju pod nazivom „Obojimo svijet u plavo“ u organizaciji UNICEF- a.

Kampanju su na edukativno – kreativan način način osmislili članovi Vijeća učenika pod vodstvom pedagoginje Blanke Karamatić. Predsjednik Vijeća učenika Zvonimir Rebac, učenik 8.b razreda prezentirao je ostalim članovima vijeća način vođenja kampanje te ih upoznao s PRAVIMA i DUŽNOSTIMA djece.

Informativni kutak su imali priliku posjetiti svi učenici naše škole pod vodstvom svojih razrednika i predsjednika razreda. Putem igre upoznali su se s dokumentom „Konvencija o pravima djece“.

Kako bi provjerili svoje znanje, u prostoru školske knjižnice s knjižničarkom Josipom Čoko zaigrali smo Unicefov kviz znanja „Čovječe, ispravi se!“

U školskoj knjižnici učenici 7.d razreda – Matea Borovac, Eva Ivanković i Darija Gadže i 6.c razreda – Iva Borovac, Leo Jurković, Petra Gadže i Lara Nikše izradili su i prezentirali plakat o dječjim pravima.

Učenica 7.b razreda Nina Mustapić izradila je plakat i preuzela ulogu nastavnika u školskoj knjižnici.

Ove godine, fokus je stavljen na ravnopravnost i inkluziju, te se nastoji ukazati na neophodnost poštivanja prava #ZaSvakoDijete tako da smo u našoj prezentaciji stavili fokus na važnost ravnopravnosti i inkluzije te poštivanja svih prava djece. 

U školskoj knjižnici igrali smo i društvene igre te se na taj način upoznavali sa svojim pravima i dužnostima.

Učenici naše škole poručuju da poštujemo prava drugih, uvažavamo različitost, brinemo jedni o drugima i izražavamo empatiju!

SVOJ DJECI SVIJETA SRETAN MEĐUNARODNI DAN DJECE ŽELE DJELATNICI I UČENICI OSNOVNE ŠKOLE VLADIMIRA PAVLOVIĆA U ČAPLJINI!

Najave i promocije

Related news