11.8 C
Čapljina
Nedjelja, 4 prosinca, 2022

SMJESA ZA TOPLJENJE KILOGRAMA: Napravite ju sa samo dva sastojka

Zahvaljujući ovakvim napitcima, gubitak kilograma ne mora bitni mučan ni naporan. Samo nekoliko gutljaja ovog soka 20 minuta nakon ručka pomoći će vam da sagorite više od polovice kalorija koje ste unijeli tijekom obroka.

Sastojci:

Potreban vam je jedan veliki grejpfrut i jedna žlica meda.

Priprema:

Ohladite grejpfrut u hladanjaku. Isijecite ga na pola i žlicom izvadite pulpu. Stavite pulpu i med u blender i miksajte sve dok ne dobijete homogenu smjesu.

Ova fenomenalna kombinacija sadrži likopen koji pomaže organizmu u borbi s toksinima.

Grejpfrut sadrži mnoštvo hranjivih tvari koje pomažu u borbi s prehladom te pomažu u sprječavanju srčanih oboljenja.

Također, grejpfrut je bogat vitaminima C, A, B, D, E i mineralima kao što su magnezij, cink, fosfor i bakar, tako da gubitak kilograma nije jedini razlog da uvrstite ovaj eliksir u svoj dnevni meni, piše Dnevno.hr.

Napomena:

Ipak, budite na oprezu. Grejp može biti i opasan za zdravlje u kombinaciji s lijekovima jer može pojačati djelovanje lijeka do te mjere da se čini da je bolesnik uzeo prekomjernu dozu lijeka, dok u drugim slučajevima djelovanjem maringina, tvari koja se nalazi u grejpu, može doći do smanjene apsorpcije lijeka iz krvi.

Grejpfrut ili njegov sok mogu izazvati reakciju čak i ako ih konzumirate pola sata prije ili nakon uzimanja lijeka. Ta gorka voćka također povećava razinu kalcijeva oksalata koji može uzrokovati bubrežne kamence.

Najave i promocije

Related news