3.1 C
Čapljina
Četvrtak, 22 veljače, 2024

Evo tko je dobio novac iz RH za projekte Hrvata u BiH

Potpredsjednik Vlade RH i ministar Branko Bačić danas boravi u radnom posjetu Bosni i Hercegovini.

U Stolcu je, u okviru Programa pomoći Vlade RH za povratak Hrvata u BiH, uručio ugovore o sufinanciranju projekata različitih namjena nakon čega je u poslijepodnevnim satima radni posjet nastavio u Ravnom u pratnji potpredsjednika Vlade i ministra g. Olega Butkovića obilaskom radova trase dionice Zavala-Granica RH.

„Vlada Republike Hrvatske podupire naše sunarodnjake u Bosni i Hercegovini ali i njihovu želju da opstanu i ostanu u Bosni i Hercegovini. Sufinanciranjem projekata javne namjene, a za koje ugovore dodjeljujemo i danas, vjerujem da pridonosimo boljim uvjetima života Hrvata u Bosni i Hercegovini stoga će se naša briga o našem narodu nastaviti i u budućnosti”, izjavio je ministar Bačić nakon dodjele ugovora.

Ukupna vrijednost dodijeljenih ugovora koji pokrivaju različite projekte od obrazovanja, znanosti, vjerskih zajednica i drugih, iznosi 1.027.600,00 eura.

Ugovori se dodjeljuju temeljem Javnog poziva Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine objavljenog u studenom 2023. godine, a na temelju Zaključka Vlade Republike Hrvatske i Programa pomoći Vlade Republike Hrvatske za povratak Hrvata u Bosnu i Hercegovinu.

Na Javni poziv zaprimljeno je ukupno 296 prijava, a stručno povjerenstvo za dodjelu financijske potpore odobrilo je njih 61.

U drugom dijelu radnog posjeta potpredsjednici Vlade i ministri Branko Bačić i Oleg Butković obišli su radove trase dionice Zavala-Granica RH.

Koji projekti su dobili novac, možete pogledati OVDJE

Najave i promocije

Related news