back to top
25.6 C
Čapljina
Nedjelja, 23 lipnja, 2024

Riješite se komaraca uz ovu tekućinu

Ovo je vrijeme godine kada većina ljudi muku muči s komarcima, osama i stršljenima. U trgovinama se prodaju razne kemikalije koje uspješno rješavaju ove probleme, ali ako ste više pobornik prirodnih rješenja, onda imamo učinkovit odgovor na borbu s ovim dosadnim insektima.

Sastojci: 10-15 kapi eteričnog ulja (lavanda, paprena metvica, citronela), 1 šolja vode i 1/2 šolje alkohola (npr. izopropanola)

Kako napraviti ovu čudotvornu tekućinu?

Dodajte 10-15 kapi eteričnog ulja po izboru. Zatim dodajte pola šalice alkohola kako biste produžili rok trajanja tekućine. Zatvorite bocu i dobro protresite sadržaj da se svi sastojci sjedine. I to je zapravo to.

Osim što će otjerati insekte vrlo uspješno, sigurno ćete biti sretni i time da tekućina vrlo lijepo miriše. Na pitanje kako ju koristiti, odgovor je također vrlo jednostavan. Samo pošpricajte tekućinom prostor u kojem primijetite prisutnost insekata ili gdje želite spriječiti njihov ulazak. Možete ju, osim u interijeru, koristiti i u eksterijeru i špricati s njom balkon, terasu, vrt…

Najave i promocije

Related news