back to top
34.1 C
Čapljina
Utorak, 16 srpnja, 2024

FOTO: Proslavljena 32. obljetnica oslobođenja grada Stoca

Na današnji dan prije 32 godine, na blagdan Sv. Ante Padovanskog, oslobođen je Stolac.

Proslava 32. obljetnice oslobođenja grada Stoca i dana hrvatskih branitelja Stoca, u sklopu manifestacije “Lipanjske zore hrvatske Hercegovine”, održana je danas.

Program obilježavanja započeo je u 9 sati u stolačkoj župnoj crkvi sv. Ilije Proroka svečanom sv. Misom za sve poginule hrvatske branitelje stolačkog kraja. Misu je predvodio don Ante Luburić, biskupijski vikar.

Nakon sv. Mise i mimohoda kroz grad, kod središnjeg spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u centru Stoca, održana je prigodna svečanost polaganja vijenaca i paljenja svijeća za sve poginule hrvatske branitelje.

Vijence su položili gradonačelnik Stoca Stjepan Bošković s Koordinacijom udruga proisteklih iz Domovinskog rata, izaslanstvo Hrvatskog narodnog sabora Bosne i Hercegovine predvođeno dr. Draganom Čovićem, te predstavnici hrvatske komponente Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

“32. godinu mi obilježavamo ovaj Dan oslobođenja i Dan branitelja grada Stoca. Naravno da poslije 32 godine vidimo važnost te pobjede i povratka u grad Stolac Hrvatskog vijeća obrane i hrvatskih snaga u to vrijeme i naravno da se ovaj dan trebamo prisjećati svih onih koji su poginuli u gradu nego svih onih koji su se borili za svoj grad i općinu, već i onih drugih ljudi koji su iz drugih krajeva Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske ostavili život u Stocu. Od ove godine i pismo namjere grada Stoca prema svim tim općinama i gradovima da kroz povelju prijateljstva obnovimo sjećanja na te ljude i kao jedan trajni čin da ih se uvijek sjećamo i preko pobjede, ali isto tako kako smo tada surađivali na oslobođenju i obrani grada Stoca, da danas surađujemo na nekim drugim projektima i da snažimo naše jedinice.” – istaknuo je gradonačelnik Stoca Bošković.

Stolac.city

Najave i promocije

Related news