back to top
34.1 C
Čapljina
Utorak, 16 srpnja, 2024

Boćarska liga za prvaka 5. kolo: Gruđani odlučuju o naslovu, pirova pobjeda Bura

Aktualni prvak Grude ili izazivač iz susjedne Gorice, ekipa Svetog Stipana, u međusobnom ogledu odlučit će o naslovu prvaka Bosne i Hercegovine! Gruđani su u velikom stilu nadigrali Čapljinu, koja u ligaškom dijelu sezone nije znala za neuspjeh s visokih 19:3. Jedinu pobjedu za Čapljince izborio je nekadašnji reprezentativac Ante Juka koji je u disciplini precizno izbijanje ostvario zavidnih 20 poena, što je ujedno i najbolji rezultat petog kola u toj disciplini.

Bura koja je loše startala u Ligi za prvaka, popravila je formu i u petom kolu stigla do ukupno druge pobjede. Neočekivana „žrtva“ bili su „sveci“ iz Gorice koji su poraženi s 14:8. Ključni igrači Bure kapetan Mate Grubišić i Vlado Sentić ostvarili su uvjerljive pobjede na startu u igrama pojedinac-klasično. Grubišić je dobio Tihomira Grizelja 13:6, dok je Vlado Sentić nadigrao Filipa Divića s 13:2. Pobjedu za domaće ostvarila je i trojka u sastavu Ferdo Oreč/Ante Nenadić/Tomislav Crnogoraca koji su sa 13:8 nadigrali gostujuću kombinaciju Damir Galić/Hrvoje Grubišić/Ivan Galić. Jedinu pobjedu za „svece“ izborio je par Frano Galić/Mate Ćorluka protiv Joze Budimira i Ante Jovića 13:5. Uglavnom, nakon prve „ture“ domaći su imali uvjerljivih 6:2.

Dojam je da je ključne poene za Buru osvojio Vlado Sentić koji je u preciznom izbijanju dobio Veselka Biška s 13:9. U ostale dvije tehničke discipline Goričani su opravdali ulogu favorita. Mate Ćorluka i Filip Divić sa 33:12 nadigrali domaće adute Vinka i Matu Grubišića. Prema očekivanju Mate Ćorluka je u brzinskom izbijanju, s 26:15 pobijedio Vinka Grubišića. Međutim, zahvaljujući pobjedi Sentića u preciznom izbijanju, Bura je uoči zadnje „ture“ zadržala prednost 8:6. Ante Nenadić je u uvjetno rečeno trećoj trećini utakmice zaustavio pohod Mate Ćorluke koji je prethodno nanizao tri pobjede i u ‘pojedincu’ ostvario uvjerljivih 13:1. Obol pobjedi dali su parovi Mate Grubišić/Ante Jović te Vlado Sentić/Jozo Budimir koji su nadigrali Tihomira Grizelja i Damira Galića 8:5, odnosno Veselka Bišku i Filipa Divića 8:4. jedine poene u trećoj turi za „svece“ izborili su Frano Galić i Hrvoje Grubišić koji su s 13:3, pobijedili domaću postavu I. Grubišić/Crnogorac. Bilo je 3:13 za gostujuću kombinaciju.

Valja istaknuti da je to bila Pirova pobjeda Bure kojoj je uspjeh u meču donio samo prestiž, jer se zbog slabih rezultata u prva tri kola, ni pobjeda u zadnjem kolu protiv zbog bolesti nekolicine igrača oslabljene Čapljine, ne može donijeti naslov. Naime, i Grude i Sv. Stipan imaju bolji međusobni količnik.

Rezultati 5. kola boćarske Lige za prvaka

Grude: Grude – Čapljina 19:3;
Posušje: Bura – Sveti Stipan 14:8.

Trenutačni poredak

1. Grude 6
2. Sv. Stipan 6
3. Bura 5
4. Čapljina 3 boda

Parovi zadnjeg kola

Čapljina: Čapljina – Bura, subota, 22. lipnja,
Grude: Sv. Stipan – Grude, nedjelja, 23. lipnja.

Dakle, utakmica između klubova iz grudske općine Gruda i Sv. Stipana iz Gorice, odlučit će o prvaka. „Svecima“ u velikom derbiju je potreba pobjeda, dok branitelju naslova Grudama odgovara i neriješen rezultat.

D. Musa

Najave i promocije

Related news