back to top
34.1 C
Čapljina
Utorak, 16 srpnja, 2024

FOTO: Učenice i učenici OŠ “Vladimira Pavlovića” Čapljina sudjelovali na Ljetnoj školi demokracije

Civitas tim Osnovne škole “Vladimira Pavlovića” Čapljina koji se istaknuo svojim radom u projektu “Grafiti i murali – umjetnost, ne vandalizam” u sastavu:

Nikola Alilović, Nikica Dragičević, Mario Kukrika, Bruna Milinković, Anđela Merdžan, Daria Gadže, Tesa Glavinić i Ana Musulin

pod mentorstvom knjižničarke Josipe Čoko i nastavnice likovne kulture Jelene Grgić imali su čast biti dijelom Ljetne škole demokracije u periodu od 28. do 30. lipnja u organizaciji Civitasa Bosne i Hercegovine. U prekrasnom Sportsko-rekreativnom centru Ajdinovići okupio se 231 učenik i učenica iz cijele Bosne i Hercegovine, zajedno sa njihovim nastavnicima.

Tema kampa bila je “Slobodno govori! Snažno se bori! – protiv govora mržnje”.

Učenici i nastavnici su istraživali razliku između slobode govora i govora mržnje kroz interaktivne radionice, naglašavajući važnost medijske pismenosti. Sudionici su podijeljeni u mješovite grupe, a sve radionice su poticale kritičko razmišljanje o govoru mržnje, pokazale im načine kako da isti identificiraju te što mogu učiniti da prijave govor mržnje ili pomognu u njegovom suzbijanju.

U kampu je organizirana i kreativna radionica “Grafiti protiv mržnje” koja je posebno oduševila učenike. Učenici su imali priliku uživati i u kamperskom safariju te tako upoznati životinje u kampu. Osim kreativnih i interaktivnih radionica imali su i sportsko – zabavne aktivnosti kao karaoke, logorsku vatru gdje su se učenici družili uz pjesmu i gitaru, igrali različite sportove itd. Učenici i nastavnice produbili su znanje o govoru mržnje, stekli nove prijatelje te predstavili našu školu u najboljem svjetlu vrijedno radeći na radionicama što su na zatvaranju kampa pokazali svojim grupnim radovima na radionici – Paket prve pomoći protiv govora mržnje.

“Ovim putem zahvaljujemo Civitas Bosne i Hercegovine na ovoj neprocjenjivo vrijednoj prilici i organizaciji. Radujemo se suradnji u budućim projektima.”, poručeno je iz Osnovne škole “Vladimira Pavlovića” Čapljina.

osvpc.ba

Najave i promocije

Related news