back to top
34.1 C
Čapljina
Utorak, 16 srpnja, 2024

VIDEO: Njega kože ljeti – stručni savjeti za bebe i odrasle

U novom izdanju podcasta “Rastući s Djecom”, dr. Kerim Alendar, priznati bh. dermatovenerolog, pridružio se kao gost kako bi roditeljima pružio dragocjene savjete o njezi kože, posebno kada je riječ o najmlađima.

Uvodno, dr. Alendar raspravlja o važnosti zaštite od UV zračenja te otkriva kako sunce može utjecati na zdravlje kože kod djece i odraslih. „Sunce je izvor života i za naš je organizam izrazito korisno“ navodi doktor -„no moramo biti oprezni i izlagati mu se kritički“. Kritičko izlaganje znači izbjegavati izravno izlaganje suncu od 11 do 16 sati, te nanošenje krema sa zaštitnim faktorom čije djelovanje i pravilan odabir proizvoda također objašnjava u epizodi.

U epizodi doznajte i može li solarij biti saveznik u pripremi kože za ljeto, smije li se koristiti i koliko, te kako drugi vanjski faktori poput cigareta, alkohola i prehrane utječu na starenje kože.

Osim toga, roditelji u podcastu mogu saznati i kada je pravo vrijeme za prvi posjet moru s bebom i kako pravilno njegovati njihovu osjetljivu kožu tijekom izleta na plažu. Zanimljivo je kako je beba već nakon 40 dana od poroda spremna za odlazak na more što zapravo donosi benefite za mikrobiom kože.

Za mikrobiom kože vrlo je važno kako njegovati njegu bebine kože odmah nakon rođenja, ističući važnost kupanja 1-2 tjedno, a ne svaki dan, kao što su neke ranije preporuke. Dr. Alendar nudi praktične savjete za njegu bebine kože odmah nakon rođenja, ističući važnost nježnosti i odabira proizvoda bez iritanta.

Razgovaramo i o najčešćim problemima kože djece, poput tjemenjače, atopijskog dermatitisa te prištića koji se javljaju i kod beba, a poseban problem predstavljaju za adolescente.

Posljednja tema podcasta dotiče se pubertetskih akni i savjeta o njihovom liječenju, pomažući roditeljima da se nose s ovim uobičajenim dermatološkim problemom.

Voditeljica i urednica podcasta je Ana Pavlović.

Najave i promocije

Related news