back to top
25.1 C
Čapljina
Utorak, 16 srpnja, 2024

Kristijan Falak kandidat za gradonačelnika Čapljine ispred HDZ-a 1990.

Izaslanstvo HDZ-a 1990 predalo je u sjedištu Središnjeg izbornog povjerenstva u Sarajevu kandidatske liste za nastup na predstojećim lokalnim izborima u 37 općina i gradova u Bosni i Hercegovini.

U priopćenju HDZ-a 1990 navodi se između ostaloga, da je kandidat te stranke za gradonačelnika Čapljine Kristijan Falak, magistar politologije. Podsjećamo, HDZ 1990. u trenutnom sastavu Gradskog vijeća Čapljina nema svoje vijećnike.

„Izaslanstvo HDZ-a 1990 predalo je danas u sjedištu Središnjeg izbornog povjerenstva u Sarajevu kandidatske liste za nastup na predstojećim lokalnim izborima u 37 općina i gradova u Bosni i Hercegovini s preko 550 kandidata.

Uz predsjednika Iliju Cvitanovića, predaji listi nazočili su i glavni tajnik HDZ-a 1990 Josip Perković, nositelji listi HDZ 1990 za općinsko vijeće Busovače, Glamoča i Teslića, Ivan Križanović, Blaženko Soldat i Igor Balukčić, nositelj liste za gradsko vijeće Livna Anton Barać, te kandidati za gradonačelnika Livna, Mate Vukadin; Čitluka Ivan Odak i Čapljine, Kristijan Falak.

Nakon predaje listi medijima se obratio predsjednik Cvitanović koji je poručio da kandidati HDZ-a 1990, mahom mladi ljudi, nude alternativu i mogućnost izbora građanima Bosne i Hercegovine. Poručio je da HDZ 1990 očekuje znatno bolji rezultat na ovim izborima u odnosu na 2020. godinu što predstavlja uvertiru u nadolazeće izbore 2026. godine. Posebno je naglasio ponos na izlazak HDZ-a 1990 na izbore u općinama u Republici Srpskoj kako bismo pokazali da hrvatski narod tamo još uvijek postoji“, navodi se u priopćenju.

Dakle, za sada svoje kandidate za poziciju gradonačelnika Čapljine službenim priopćenjima potvrdile su dvije stranke – HDZ BiH i HDZ 1990. Podsjetimo, krajem svibnja HDZ BiH objavio je da je njihova kandidatkinja za gradonačelnicu Čapljine Iva Raguž, zastupnica u Skupštini Hercegovačko-neretvanske županije i zastupnica u Domu naroda Parlamentarne skupštine FBiH.

Najave i promocije

Related news