back to top
34.1 C
Čapljina
Utorak, 16 srpnja, 2024

Šutalo odlazi iz Ajaxa nakon samo godinu dana? Želi ga najtraženiji trener svijeta

Bila je ovo razočaravajuća sezona za Josipa Šutala. Nakon što je zamijenio Dinamov dres Ajaxovim za 20 milijuna eura, mnogi su očekivali da će napraviti iskorak u karijeri, no u Amsterdam je stigao u vjerojatno najgorem mogućem trenutku, piše Gol.hr.

Kopljanike je pogodila rezultatska, ali i upravljačka kriza kakva nije viđena godinama. Šutalo se, kao i preostala dvojica Hrvata (Borna Sosa i Jakov Medić), našao na udaru navijača i medija, dijelom zbog lošijih predstava, a dijelom i potpuno nezasluženo zbog bivšeg sportskog direktora Svena Mislintata.

On je uslijed velike krize potjeran iz kluba, a čak se i našao pod istragom zbog sumnje u sukob interesa. Kako god bilo, sve je to utjecalo na igre hrvatskog trojca, a posebno Šutala, koji se tako našao na izlaznim vratima kluba.

Prije dva tjedna pojavila se informacija da Kopljanici žele prodati Šutala nakon samo godinu dana, a sada su procurila i imena klubova koji su zainteresirani za njegove usluge.

Talijanski insajder Nicolo Schira otkriva da Šutala žele dovesti West Ham, Brighton, ali i hit-momčad prošle sezone Bayer Leverkusen, koji je nanizao čak 51 utakmicu bez poraza.

Čini se da bi najtraženiji trener svijeta Xabi Alonso, nakon Josipa Stanišića koji se vratio u svoj matični klub Bayern, volio u momčadi imati još jednog Hrvata. No hoće li on pristati na transfer, tek ćemo vidjeti, navodno želi ostati u Amsterdamu i svima pokazati da zaslužuje svoje mjesto u klubu.

Naravno, ako se u međuvremenu nešto nije promijenilo…

gol.hr

Najave i promocije

Related news